preskoči na sadržaj
Vijesti

Obilježili Dan škole

Koncem još jedne školske godine proslavili smo Dan naše škole. U ovoj smo školskoj godini imali 294 učenika u 13 razrednih odjela, u programima gimnazije, strojarstva, ekonomije i trgovine, poljoprivrede i ugostiteljstva. U nastavi je radilo 43 nastavnika i stručna suradnika, od toga osam profesora mentora i jedna profesorica savjetnica, a imali smo i dva pripravnika na stručnom osposobljavanju. Kao škola s međunarodnim statusom eko-škole, nastavili smo s projektnim danima, a prezentacija projekata bila je prošli tjedan za Dan škole. Tema ovogodišnjih projekata bila je renesansa.


Uz redovne odgojno – obrazovne zadaće, stručna i popularna predavanja, škola je bila stjecište brojnih kulturnih, zabavnih i športskih događanja.

Predstavljanje projekata započelo je 26. travnja kada je u našoj školi održano ocjenjivanje vina koje je organizirao poljoprivredni aktiv na čelu s profesorima Danijelom Stojkovićem, Mirkom Kufnerom i Kristinom Horvat-Vargović i učenicima smjera voćar-vinogradar-vinar i cvjećar o čemu smo ranije već pisali.

Dva dana kasnije odigrana je završnica malonogometnog turnira. Pobjednici su ove godine bili kombinirani sastav 2.a i 2.e razreda koju su u finalu pobijedili 3.a i 3.e razred. Voditelj ovog projekta bio je prof. Goran Hribar.

U petak, 28. travnja, predstavljanje projekata u društvenoj dvorani škole počelo je s temom Renesensa u književnosti. Nositelji projekta bili su profesori Ivana Maričić, Ljubica Bešlić, Valerija Zubak, Ida Milković, Marija Maričić, Zdenka Milobara i sanja Karafa.

Nakon toga slijedio je projekt Shakespeare kojeg su osmislile profesorice Zorana Vujatović i Sanda Bašić.

Zatim je slijedilo projekt Odjeci renesanse u njemačkoj književnosti i kulturi. Voditelj ovog projekta bio je prof. Pavo Leko.

Profesorice Snježana Konopek i Ruža Živković, zajedno s učenicima, osmislile su predstavu Školstvo u doba renesanse. Dalje su slijedili projekti Leonardo da Vinci - izumi (prof. Mirjana Steiner), Roboti u renesansi (prof. Danijela Baričević), Živim zdravo-hodam pravo (prof. Danira Vinković i Ivan Jurišić), Dijagnostika vozila (prof. Ivan Cigler) i Proizvodnja sapuna (prof. Gordana Šumrada).

Osim toga, u holu škole bile su postavljene izložbe Svakodnevni život renesanse na djelima renesansnih umjetnika i Hrvatska renesansna umjetnost (prof. Sanja Karafa), Geografija u renesansi (prof. Slobodan Ličinić), Znanstvena dostignuća u renesansi (prof. Jožica Sukić), Sorte grožđa kontinentalne Hrvatske (prof. Kristina Horvat Vargović, Danijel Stojković, Mirko Kufner) i Erasmus de Rotterdam - lijepe misli (prof. Snježana Konopek, Ruža Živković).

Nakon održanih projekata, ravnatelj škole Zorislav Milković, knjižničar Damir Najmenik, učenica Ana Vukelić i dogradonačelnik Darko Žužak podijelili su najuspješnijim učenicima i njihovim mentorima nagrade.

Kako je to izgledalo za Dan škole, pogledajte u fotogaleriji.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Damir Najmenik   datum: 2. 5. 2017.

Tražilica

Kalendar
« Rujan 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Prezentacije

Korisni linkovi
Dnevni tisak

preskoči na navigaciju