preskoči na sadržaj
Vijesti

Učenička zadruga „VUČICA“ izborila nastup na Državnoj smotri u Zadru

U organizaciji Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva i Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača, u kino sali u Pitomači, 5. svibnja 2017., održana je Županijska smotra učeničkih zadruga Virovitičko-podravske županije na kojoj je nastupilo devet zadruga s područja naše županije. Obzirom da je naša učenička zadruga „VUČICA“ osnovana prošle godine, ovo je bila prva smotra na kojoj smo aktivno sudjelovali u natjecateljskom dijelu. Naša tema na izlaganju bili su domaći likeri rađeni na tradicionalan način i to 10 vrsta: liker od aronije, višnje,kupine, dunje, šipka, aranchello, limonchello, travarica, dudovača i liker na koji smo posebno ponosni jer predstavlja naš brand, a to je liker VUČICA.


Osim na različite vrste likera, u čiju smo izradu i doradu uključili svih pet zadrugarskih sekcija, jako smo ponosni i na inovativnosti koje smo uveli,  posebno na pakiranja likera u epruvete ( „liker to go“)  i bogate poklon pakete koji sadrže flaše s likerom na stalcima sa staklenim čašicama ili čokanjčićima. Također, ponosni smo i na nusproizvode čiji su glavni sastojci neki od likera, a to su keksi od limonchella i koktel od likera od višnje koje smo također predstavili na smotri.

Na smotri su nas predstavljali učenici zadrugari: Marija Grubišić, Benjamin Cuković, Denis Meljančić, Diana Novotni, Ivan Holjenko te profesori voditelji sekcija: Kristina Horvat-Vargović, Davor Jeger, Ivan Jurišić i voditelj učeničke zadruge prof. Mirko Kufner.

Prvo mjesto osvojio je domaćin, Učenička zadruga “Kostanj. Drugo je mjesto pripalo našoj Učeničkoj zadruzi, dok je treće mjesto osvojila Učenička udruga “Zalathnuk” iz Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina.

Za najbolji estetski izgled izložbenog štanda odabran je štand Učeničke zadruge Slatina iz Srednje škole Marka Marulića, a za najpraktičniji rad priznanje je dobila zadruga Bukovica iz Osnovne škole Vladimir Nazor Nova Bukovica. Nagrade najboljima predao je ravnatelj Srednje škole Stjepan Sulimanac Pitomača Josip Ivoš.

Inače, za smotru koja će se održati iduće godine odlučeno je da će domaćin biti Učenička zadruga “Mali mikeši” iz Centra za odgor, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica.

Na Državnu smotru, koja će se održati početkom listopada ove godine u Zadru, putuju tri najbolje plasirane učeničke zadruge sa Županijske smotre među kojima je i naša. Smotru iščekujemo s nestrpljenjem smileyPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Damir Najmenik   datum: 8. 5. 2017.

Tražilica

Kalendar
« Rujan 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Prezentacije

Korisni linkovi
Dnevni tisak

preskoči na navigaciju