2021-04-16 15:34:22

Projekt "Nastavnici u poduzeću - praksa za nastavnike"

U poduzeću Pustara Višnjica d.o.o., 8. i 9. travnja te 13. i 14 travnja 2021. godine održane  su dvije  radionice s područja gastronomije s ciljem bolje i suvremenije edukacije strukovnih  nastavnika. Na radionicu su pozvani nastavnici strukovnih škola Virovitičko-podravske županije. Iz Srednje škole “Stjepan Ivšić„ Orahovica sudjelovale su nastavnice Mirjana Boloban i Danira Vinković. Radionice su trajale četiri dana po pet sati.

Cilj projekta je da nastavnici bolje upoznaju konkretne poslovne procese što će olakšati zajedničku suradnju u provedbi praktične nastave na radnom mjestu u ugostiteljskom objektu, a stečena znanja će im omogućiti unaprjeđenje provođenja nastave.

Ostvareni su vrijedni kontakti s poduzećem Pustara Višnjica d.o.o. i kolegama iz strukovnih škola Virovitičko-podravske županije s kojima se u budućnosti može razviti suradnja na nekim novim projektima.

Teme radionica 8. i 9. travnja bile su:

1. Junetina na sto načina, priprema svježeg, odležanog, mariniranog mesa i moguće pogreške

2. Trendovi u gastronomiji, tradicija i kreativnost 

Teme radionica održanih 13. i 14. travnja bile su:

1. Ne jede se samo ustima, jede se i očima - suvremeni dizajn tanjura 

2. Fingerfood u doba korone (ručak u prirodi)  

Radionice je vodio mentor šef Goran Kočiš ,vlasnik Michelinove zvjezdice.

Više u fotogaleriji: 

http://ss-sivsic-orahovica.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=205


Srednja škola "Stjepan Ivšić" Orahovica