2017-02-03 15:19:09

Srednjoškolci za Barbaru

Vjerojatno ste svi čuli za Barbaru. Radi se o trinaestogodišnjoj djevojčici koja je do prije tri godine živjela u Orahovici. U devetom mjesecu 2014.godine Barbara sa svojim roditeljima odlazi živjeti u Pulu gdje joj je dijagnosticirana teška i opaka Crohnova bolest. Prošla je sve moguće terapije od kojih je dobila osteoporozu i šećernu bolest te već dvije godine ne ide u školu. Doktori kažu da je ona najteži slučaj ove bolesti u Hrvatskoj. Spas dolazi iz Belgije gdje su njeni roditelji našli bolnicu koja je ponudila daljnje liječenje koje naravno iziskuje velike, gotovo neprihvatljive troškove za njezinu obitelj.

U Orahovici je već pokrenuta humanitarna akcija „Orahovica za Barbaru – darujmo joj budućnost“, a središnji je događaj 12. veljače 2017. u našoj športskoj dvorani kada će biti održan humanitarni turnir s početkom u 9 sati.

I naša će se škola uključiti u ovu akciju pa ovim putem pozivamo sve učenike i profesore da sudjeluju u prikupljanju novčanih sredstava za troškove liječenja tako da do petka 10. 2. 2017. ubacite svoj dobrovoljni prilog u kutiju koja se nalazi u knjižnici srednje škole. Mi ćemo sav prikupljeni novac uplatiti na Barbarin račun.

 

                                                      Hvala!

 

učenici 4.a razreda i knjižničar Damir Najmenik


Srednja škola "Stjepan Ivšić" Orahovica