2017-04-11 17:04:10

Učenici i profesori na predstavljanju Ogranka Matice hrvatske u Zagrebu

Matica hrvatska na orahovačkom području ima dugu i bogatu tradiciju, a svoj rad i djelovanje zasniva  na odrednicama Pravila MH u cilju promicanja narodnog i kulturnog identiteta hrvatskoga naroda na svim područjima kulturnog, umjetničkog, obrazovnog, znanstvenog i duhovnog stvaralaštva. Tako su učenici naše škole, zajedno sa svojim profesorima i ostalim članovima Ogranka Matice hrvatske iz Orahovice, u četvrtak 6. travnja, u Palači Matice hrvatske u Zagrebu predstavili rad Ogranka.

Prije službenog početka programa, svi su zajedno posjetili Hrvatsku akademiju znanosti i umjestnosti gdje ih je dočekao akademik Josip Bratulić

Mješoviti pjevački zbor KUD-a Orahovica otvorio je program izvedbom Himne i Pjesme o Orahovici, a zatim je uvodni govor održao predsjednik Ogranka MH u Orahovici i ravnatelj naše škole Zorislav Milković. Rad ogranka predstavio je knjižničar Damir Najmenik. Na kraju su se nazočnima obratili gradonačelnik Orahovice Josip Nemec i član Predsjedništva Matice hrvatske Stjepan Sučić.

Pohvaljujemo sve učenike koji su sudjelovali u programu, a to su: Nives Maričić, Nives Smolčić, Katarina Stojković, Manuela Ponjavić i Borna Katić. Program su pripremili profesori Ivana Maričić, Ida Milković i Davor Jeger.


Srednja škola "Stjepan Ivšić" Orahovica