2017-05-23 16:23:33

Obilježili tjedan volontiranja

Povodom obilježavanja tjedna volontiranja, u našoj smo školi, 22. svibnja, ugostili mlade volontere iz Orahovice pod stručnim vodstvom gospođe Lidije Stojković. Gosti naše škole bili su volonteri iz triju organizacija (Crveni križ, Udruga „Jaglac“ i „Kamp“ Orahovica). Oni su predstavili volonterski rad svojih udruga učenicima drugih i trećih razreda gimnazijskog i komercijalnog usmjerenja. Prvo su predavanje imali predstavnici Crvenog križa (Ivona Lizačić, Denis Podić i Samuel Stojković) koji su pozvali učenike zainteresirane za volontiranje da im se pridruže u njihovoj „obitelji“ kako bi zajedno pomagali drugima.

Potom su predstavnici udruge „Jaglac“ (Lidija Stojković i Ivona Petrović) prikazali što oni rade u udruzi za osobe s intelektualnim i motoričkim teškoćama, a zatim je volonterka kampa (Sara Vasiljević) prikazala što znači volontirati u jednom kršćanskom kampu s djecom, mladima i njihovim obiteljima.

Nakon sva tri predavanja učenici naše škole pokazali su svoju kreativnost te su zajedno s volonterima izradili plakate kojima potiču na volontiranje u svojoj zajednici.


Srednja škola "Stjepan Ivšić" Orahovica