2018-05-16 13:26:52

Učenička zadruga „Vučica“ zauzela drugo mjesto na Županijskoj smotri

U organizaciji Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica, 10. svibnja, ispred Centra kulture u Virovitici, održana je Smotra učeničkih zadruga Virovitičko-podravske županije. Na posebno uređenim štandovima, u skladu s pravilima koja nalaže HUZZ, predstavilo se 11 zadruga, koje su posjetiteljima izložile predmete i rukotvorine učenika. Na štandovima se moglo naći raznih ukrasa, slastica, cvijeća, nakita i kućnih potrepština.

Učeničku zadrugu „Vučica“ ponosno su predstavljali mladi zadrugari, učenici 3. razreda smjera komercijalist Lora Pezić i Marijana Špoljarić pod vodstvom profesorice Suzane Đebro Maričić i voditeljem UZ „Vučica“ prof. Mirkom Kufnerom.

Vučica se na ovogodišnjoj smotri predstavila s novim proizvodom ekonomske sekcije, a to su šumeće kuglice za kupanje „KupkOR“ (Kupke Orahovice) koje su zadrugari izradili u različitim mirisima, oblicima i vrlo inovativnim pakiranjima u čijoj izradi su im pripomogli i zadrugari iz strojarske sekcije izradivši drvene kutijice s ugraviranim logotipom zadruge.

Cjelokupni je štand bio estetski preuređen u staro kupatilo kako bi kupke što više došle do izražaja, a na reakcije mnogobrojnih oduševljenih posjetitelja to nam je i uspjelo.

Osim izložbenog štanda u sklopu smotre učenice su prikazale i praktičan rad pripreme šumećih kuglica koji je bio vrlo atraktivan, a po završetku ocjenjivanja dale su i podužu izjavu za Plavu TV te time dodatno promovirale proizvode i rad zadruge.

U kategoriji osnovnih škola najbolje zadruge bile su:
– Učenička zadruga Mali Mikeši, COOR Virovitica
– Učenička zadruga Sekvoja, OŠ Josip Kozarac Slatina
– Učenička zadruga Zalathnuk, OŠ Eugena Kumičića Slatina.

U kategoriji srednjih škola najbolje zadruge bile su:
– Učenička zadruga Obrtnik, Industrijsko obrtnička škola Slatina
– Učenička zadruga Vučica, Srednja škola "Stjepan Ivšić" Orahovica
– Učenička zadruga Slatina, Srednja škola Marka Marulića Slatina.

Na okruglom stolu koji se održao nakon završetka smotre odlučeno je da će naša biti domaćin iduće Županijske smotre učeničkih zadruga koja će se održati u proljeće 2019. godine na glavnom trgu u Orahovici.

 

 Mirko Kufner, prof.


Srednja škola "Stjepan Ivšić" Orahovica