preskoči na sadržaj
vijesti

Rezultati upisa i objava nepopunjenih upisnih mjesta Vijest ima dokument u privitku

U privitku možete pogledati rezultate upisa učenika na ljetnom roku i objavu nepopunjenih upisnih mjesta.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 20. 7. 2017. 16:09

Popravni ispiti Vijest ima dokument u privitku

U privitku možete pogledati raspored polaganja popravnih ispita u jesenskom roku.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 6. 7. 2017. 09:57

Vremenik izradbe i obrane završnog rada i pomoćničke ispite Vijest ima dokument u privitku

U privitku možete pogledati Vremenik izradbe i obrane završnog rada i pomoćničke ispite za školsku godinu 2016./17.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 6. 7. 2017. 09:53

Nagradili najbolje učenike završnih razreda

U petak 30 lipnja, u društvenoj dvorani škole, nagradili smo učenike koji su tijekom cijelog srednjoškolskog obrazovanja postigli odličan uspjeh, najbolje učenike razreda te najbolje na praktičnoj nastavi. U završnim je razredima ukupno bilo 72 učenika, a razred je uspješno završilo 69 učenika. Maturu je polagalo 63 učenika - 36 učenika gimnazije i 27 učenika komercijale. Završni je rad polagalo 50 učenika i svi su bili uspješni.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 6. 7. 2017. 09:37

Sudjelovali na gradskoj manifestaciji

Učenička zadruga „VUČICA“ proteklog je vikenda sudjelovala sa izlagačkim štandom na dvije gradske manifestacije koje su bile održane na orahovačkom jezeru. U subotu 24. lipnja na manifestaciji "3. sajam vina i kulena" i u nedjelju 25. lipnja na otvorenju turističke sezone grada Orahovice 2017. Na štandu su mladi zadrugari predstavili proizvode Voćarsko-vinogradarsko-vinarske sekcije i to tradicionalne likere (10 vrsta). Uz likere smo predstavili i školska vina: Graševinu, Frankovku i Zeleni Silvanac s kojima smo također sudjelovali i u natjecateljskom dijelu vinskog sajma te osvojili vrijedna priznanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 27. 6. 2017. 09:21

Raspored dopunskog rada Vijest ima dokument u privitku

U privitku možete pogledati raspored dopunskog rada za školsku godinu 2016./17.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 20. 6. 2017. 09:56

Natječaj za upis učenika u 1. razred Vijest ima dokument u privitku

Virovitičko-podravska županija je u suradnji sa srednjim školama s područja Virovitičko-podravske županije i Učeničkim domom Virovitica raspisala natječaje za upis učenika u 1. razred srednje škole u školskoj 2017./2018. godini. Uvjete za upis u Srednju školu "Stjepan Ivšić" iz Orahovice možete pogledati u privitku.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 19. 6. 2017. 12:41

Najbolji od najboljih

U sklopu manifestacije „Zbogom školo do jeseni“, koja je ove godine održana 14. lipnja u dvorani Tehničke škole u Virovitici, proglašeni su najbolji učenici svake osnovne i srednje škole s područja Virovitičko-podravske županije. Iz naše škole to su Kristina Mesić iz trogodišnjeg programa i Dominik Štajdohar iz četverogodišnjeg programa. Čestitamo!

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 16. 6. 2017. 11:14

Pismo i poruka mladih volontera u Orahovici

Možda ste se pitali tko su ovi mladi ljudi što pričaju engleski i koji se tu i tamo pojave u Orahovici... Želimo vam objasniti što radimo ovdje te vas možda potaknuti i ohrabriti da isprobate slična iskustva i da se pri tom zaljubite u neku od naših zemalja, baš kao što smo se mi zaljubili u vašu. Ovdje smo radi seminara povezanog s našom volonterskom službom u Hrvatskoj.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 8. 6. 2017. 13:15

I ove godine sudjelovali na Orahovačkom proljeću

Višednevnom manifestacijom pod nazivom Orahovačko proljeće Grad Orahovica otvara vrata svim posjetiteljima. Ova priredba službeno označava početak ljetne turističke sezone u Orahovici. Program je raznolik i sadrži za svakoga ponešto. Naša se škola, kao i prethodnih godina, uključila u program Orahovačkog proljeća tako što su učenici i prof. Damir Najmenik dočekali KUD-ove iz Hrvatske i inozemstva te zajedno s njima bili u cvjetnoj povorci koja je prošla ulicama našeg grada.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 5. 6. 2017. 14:59

Dani otvorenih vrata

U proteklih desetak dana, naša je škola organizirala Dane otvorenih vrata za učenike osmih razreda iz osnovnih škola iz Čačinaca, Zdenaca, Feričanaca i Orahovice. Dan otvorenih vrata namijenjen je prvenstveno učenicima u cilju pružanja informacija koje će pomoći učenicima i roditeljima u kvalitetnom odabiru budućeg zanimanja. Učenici su pogledali kratki film o školi, obišli kabinete i učionice, posjetili školsku radionicu i podrum te se na kraju počastili u školskom restoranu. Svaki je učenik dobio i informativnu brošuru o školi i upisima za sljedeću školsku godinu.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 1. 6. 2017. 17:12

Jednodnevni izlet u Beč

Učenici 1.a, 1.e i 2.e razreda su u subotu, 20. 5. 2017., posjetili Beč, glavni grad Austrije. Uz pratnju svojih voditelja, prof. Pave Leke i Igora Zdenčanovića, uživali su u turističkom razgledavanju grada, upoznavajući se s mnoštvom povijesno značajnih građevina kao što su: Austrijski parlament, Hofburg, Vijećnica, Prirodoslovni muzej, Katedrala sv. Stjepana, Schönbrunn, Prater, Mariahilferstraße...Učenici i njihovi profesori vratili su se sretni i puni pozitivnih dojmova s ovog putovanja. Nekoliko fotografija možete pogledati u našoj Fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 25. 5. 2017. 17:12

Obilježili tjedan volontiranja

Povodom obilježavanja tjedna volontiranja, u našoj smo školi, 22. svibnja, ugostili mlade volontere iz Orahovice pod stručnim vodstvom gospođe Lidije Stojković. Gosti naše škole bili su volonteri iz triju organizacija (Crveni križ, Udruga „Jaglac“ i „Kamp“ Orahovica). Oni su predstavili volonterski rad svojih udruga učenicima drugih i trećih razreda gimnazijskog i komercijalnog usmjerenja. Prvo su predavanje imali predstavnici Crvenog križa (Ivona Lizačić, Denis Podić i Samuel Stojković) koji su pozvali učenike zainteresirane za volontiranje da im se pridruže u njihovoj „obitelji“ kako bi zajedno pomagali drugima.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 23. 5. 2017. 16:23

U našoj školi započela provedba „Shema školskog voća i povrća“

Temeljem pozitivnih pokazatelja u provedbi Sheme školskog voća i povrća (Shema) u protekle je tri školske godine Republika Hrvatska nastavila provoditi Shemu i u novoj školskoj godini 2016./17.u koju se uspješno uključila i naša škola, i to u pratećoj mjeri „Održavanje nastave u vrtu“. Suradnja Savjetodavne službe i Srednje škole „Stjepan Ivšić“ potvrđena je potpisanim sporazumom o provedbi pratećih mjera  u okviru Sheme školskog voća i povrća u cilju povezivanja djece s poljoprivredom, njihove edukacije o poljoprivredi, zdravim prehrambenim navikama u razdoblju odrastanja te zaštiti okoliša u vezi s proizvodnjom, distribucijom i potrošnjom voća i povrća.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 22. 5. 2017. 13:51

Oproštaj maturanata

Svaki srednjoškolac sanja o kraju svog školovanja, posljednjem danu kada će ući u školu i na najveseliji se mogući način oprostiti s njom. Ludi je dan tradicionalni način okupljanja maturanata pred školom pa su se tako i ove godine učenici 3.d., 4.a, i 4.e  razreda na dostojanstven način oprostili sa školom. Svaki je razrednik i predstavnik učenika održao kratki oproštajni govor. Dragim maturantima želimo sve najbolje u budućem životu i obrazovanju. Sretno!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 19. 5. 2017. 11:47

Odigrana završnica rukometnog prvenstva

U četvrtak, 18. svibnja 2017., u sportskoj je dvorani odigrana završnica rukometnog prvenstva škole. Pobjednik turnira je ekipa Deda koja je u finalu pobijedila ekipu Čokijevi podanici rezultatom 11:10. Iako su Čokijevi podanici u tri navrata vodili rezultatom 3:0, 4:1 i 6:3, to im ipak nije bilo dovoljno za pobjedu. Na krilima Filipa Puljka, koji je zabio šest pogodaka, ekipa Deda je okrenula rezultat i na kraju zasluženo slavila 11:10. Za najboljeg igrača turnira izabran je Benjamin Hodak, a za najboljeg golmana Domagoj Steiner.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 19. 5. 2017. 11:32

Vremenik izradbe i obrane završnog rada i pomoćničkih ispita - ljetni rok Vijest ima dokument u privitku

U privitku možete pronaći Vremenik izradbe i obrane završnog rada i pomoćničkih ispita za školsku godinu 2016./17. u ljetnom roku.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 11. 5. 2017. 14:52

Učenička zadruga „VUČICA“ izborila nastup na Državnoj smotri u Zadru

U organizaciji Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva i Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača, u kino sali u Pitomači, 5. svibnja 2017., održana je Županijska smotra učeničkih zadruga Virovitičko-podravske županije na kojoj je nastupilo devet zadruga s područja naše županije. Obzirom da je naša učenička zadruga „VUČICA“ osnovana prošle godine, ovo je bila prva smotra na kojoj smo aktivno sudjelovali u natjecateljskom dijelu. Naša tema na izlaganju bili su domaći likeri rađeni na tradicionalan način i to 10 vrsta: liker od aronije, višnje,kupine, dunje, šipka, aranchello, limonchello, travarica, dudovača i liker na koji smo posebno ponosni jer predstavlja naš brand, a to je liker VUČICA.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 8. 5. 2017. 13:36

Nagradili najuspješnije učenike

Središnji događaj obilježavanja Dana škole i ove je godine bila mala svečanost u sklopu koje su nagrađeni najbolji učenici za ostvarene rezultate na županijskim i državnim natjecanjima. I ove godine možemo biti ponosni na naše učenike koji su postigli sjajne rezultate. Imamo veliki broj županijskih prvaka te osvajača drugih i trećih mjesta.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 2. 5. 2017. 09:10

Obilježili Dan škole

Koncem još jedne školske godine proslavili smo Dan naše škole. U ovoj smo školskoj godini imali 294 učenika u 13 razrednih odjela, u programima gimnazije, strojarstva, ekonomije i trgovine, poljoprivrede i ugostiteljstva. U nastavi je radilo 43 nastavnika i stručna suradnika, od toga osam profesora mentora i jedna profesorica savjetnica, a imali smo i dva pripravnika na stručnom osposobljavanju. Kao škola s međunarodnim statusom eko-škole, nastavili smo s projektnim danima, a prezentacija projekata bila je prošli tjedan za Dan škole. Tema ovogodišnjih projekata bila je renesansa.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 2. 5. 2017. 08:27

U uzbudljivom finalu pobijedili 2.a i 2.e razred

Jučer je u velikoj dvorani održana završnica malonogometnog turnira u kojoj su igrali kombinirani sastavi 2.a i 2.e razreda protiv 3.a i 3.e. Pobjednici ovogodišnjeg turnira su dečki iz drugog razreda koji su u uzbudljivoj utakmici pobijedili 3:2. Pobjednički je gol postigao Marko Bušljeta u posljednjim trenucima utakmice. Za najboljeg igrača i najboljeg strijelca turnira izabran je Dario Periša, dok je za najboljeg golmana izabran Dino Novotni. Čestitamo svim sudionicima na fer i korektnoj borbi!

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 27. 4. 2017. 16:28

U sklopu projektne nastave održano ocjenjivanje vina

Dana 26. travnja, s početkom u 17 sati, u našoj je školi održano treće ocjenjivanje vina koje je organizirao poljoprivredni aktiv u sklopu projektne nastave na čelu s profesorima Danijelom Stojkovićem, Mirkom Kufnerom, Kristinom Horvat-Vargović te učenicima smjera voćar-vinogradar-vinar i cvjećar. Ocjenjivanje vina se u someljerstvu dijeli na objektivno (kemijska analiza) i subjektivno. Mi smo imali subjektivno, odnosno organoleptičko ocjenjivanje vina te ga organizirali u prostorijama poljoprivredne učionice gdje smo ugostili ukupno 11 ocjenjivača.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 27. 4. 2017. 16:14

Održana prezentacija provedenog Erasmus+ projekta EuroJobs

Dana 25. travnja, u sklopu Dana škole, u društvenoj je dvorani održana prezentacija provedenog Erasmus+ projekta EuroJobs u koji su bili uključeni učenici strukovnih zanimanja. Svojim su kolegama kroz prezentaciju i razgovor projekt približili učenici komercijalnog usmjerenja Klara, Marija i Dijana. Zanimljivom prezentacijom proveli su nazočne učenike kroz sve aktivnosti u kojima su sudjelovali tijekom dvotjednog boravka u Njemačkoj te prepričali svoje doživljaje tijekom priprema za odlazak. Na kraju izlaganja pozvali su sve učenike neka se uključe u projekte koji će im pružiti nove spoznaje i iskustva u njihovim budućim zanimanjima.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 26. 4. 2017. 14:49

Obavijest

Kao što je već svima poznato, tijekom ovog tjedna obilježavamo Dan škole. U srijedu u 16,00 sati u sportskoj dvorani bit će odigrana završnica malonogometnog prvenstva škole između 2.a/2.e i 3.a/3.e razreda. U četvrtak u 14,30 sati u holu škole bit će predstavljanje rada učeničke zadruge „Vučica“, a nakon toga, u 18,30 sati u društvenoj dvorani, bit će predstavljen projekt „EuroJobs“. U petak predstavljanje projekata započinju u 13,30 sati (raspored se nalazi na oglasnoj ploči). Svi učenici i nastavnici okupit će se u 17,20 sati u društvenoj dvorani gdje će najuspješniji učenici i mentori biti nagrađeni.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 25. 4. 2017. 14:32

U petak slavimo Dan škole Vijest ima dokument u privitku

U petak, 28. travnja, slavimo Dan škole. Taj će se dan održati i Projektni dan koji je zamišljen kao nastava koju prate svi učenici škole. Neke su radionice počele već danas, a u nastavku pogledajte raspored svih ostalih radionica. Učenici su obvezni sudjelovati na svim prezentacijama. Svi učenici i nastavnici trebaju u 17.20 sati biti u društvenoj dvorani. Nositelji projekata (učenici) mogu pozvati roditelje i sve ostale zainteresirane.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 24. 4. 2017. 19:03

Učenici i profesori na predstavljanju Ogranka Matice hrvatske u Zagrebu

Matica hrvatska na orahovačkom području ima dugu i bogatu tradiciju, a svoj rad i djelovanje zasniva  na odrednicama Pravila MH u cilju promicanja narodnog i kulturnog identiteta hrvatskoga naroda na svim područjima kulturnog, umjetničkog, obrazovnog, znanstvenog i duhovnog stvaralaštva. Tako su učenici naše škole, zajedno sa svojim profesorima i ostalim članovima Ogranka Matice hrvatske iz Orahovice, u četvrtak 6. travnja, u Palači Matice hrvatske u Zagrebu predstavili rad Ogranka.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 11. 4. 2017. 17:04

Financijska pismenost u našoj školi

U sklopu obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca, u ponedjeljak, 3. ožujka, u našoj je školi održano predavanje "Financijska pismenost" namijenjeno maturantima. Pedesetak učenika završnih razreda opće gimnazije i komercijalista imalo je priliku upoznati se iz prve ruke od strane predstavnika ZABA-e, Marije Tosino i Senada Novaka, s ulogom i značajem institucija kao i osnovnim financijskim pojmovima. Na kraju predavanja održan je i kratki kviz za učenike, a pobjednik je dobio i prigodni poklon.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 3. 4. 2017. 21:06

Sudjelovali u humanitarnoj akciji "Cvijet za dan duže"

Povodom Dana narcisa, dana posvećenog prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke, naša je škola sudjelovala u humanitarnoj akciji  pod nazivom "Cvijet za dan duže". Podjelom narcisa, odnosno prikupljanjem dobrovoljnih priloga cilj je bio prikupiti financijska sredstva za monitore visoke rezolucije za dijagnostiku malignih bolesti u Općoj bolnici u Virovitici. U akciji smo prikupili 686,50 kn. U prikupljanju pomoći pomogli su učenici Doris Tot, Angelina Delbijanko, Anastazija Baltić, Jelica Kostovski i Dajan Broš te profesori Danijel Stojković i Davor Jeger.
  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 3. 4. 2017. 20:53

Natječaj za ravnatelja

Na temelju članka 127. stavak 1. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN 87/08., 86/09., 92./10., 105/10., 90/11., 16/12., 86/12., 94/13., 152/14. i 7/17.) i članka 80. Statuta Srednje škole „ Stjepan Ivšić“ , Orahovica, Školski odbor Srednje škole „ Stjepan Ivšić“ , Orahovica, raspisuje: NATJEČAJ za izbor i imenovanje ravnatelja/ravnateljice Srednje škole „Stjepan Ivšić“, Orahovica.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 3. 4. 2017. 07:12

Međužupanijski susret Podružnica HUUZ-a Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske županije

U subotu, 25. ožujka 2017., u Velikom je Trojstvu održan međužupanijski susret Podružnica Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva, Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske županije na kojoj su sudjelovali voditelj naše školske zadruge prof. Mirko Kufner, voditeljica cvjećarske sekcije prof. Kristina Horvat-Vargović i učenici, članovi zadruge, Angelina Delbijanko i Anastazija Baltić.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 30. 3. 2017. 16:09

Podržimo humanitarnu akciju "Cvijet za dan duže"

Liga protiv raka Virovitičko-podravske županije provodi humanitarnu akciju pod nazivom „Cvijet za dan duže“. Sakupljenim se sredstvima planira nabaviti monitore visoke rezolucije za dijagnostiku malignih bolesti tumora dojke u Općoj bolnici u Virovitici. Pozivamo sve učenike i zaposlenike škole da u ponedjeljak, 3. travnja, donesu narcise i dobrovoljne novčane priloge u školu. Učenici komercijalnog i poljoprivrednog programa će prikupljati dobrovoljne priloge i dijeliti cvijeće u ponedjeljak, 3. 4., od 8 do 11 sati na tržnici u Orahovici te u holu škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 30. 3. 2017. 14:13

Oživimo kockice

U sklopu projekta "Oživimo kockice", u kojemu je naša škola dobila 8.000 kn od Hrvatske elektroprivrede, održana je prezentacija učeničkih radova i video uradaka u društvenoj dvorani škole te je organiziran posjet proizvodnom pogonu tvrtke Phoenix. Dobivenim su sredstvima kupljeni Lego Mindstorms EV3 setovi (dva osnovna i dva proširena seta) koje koriste učenici prvih i trećih razreda gimnazijskog i komercijalnog programa u sklopu fakultativne nastave. Nastava se održava u dvije grupe u trajanju od dva sata tjedno.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 29. 3. 2017. 15:13

Obilježili Međunarodni dan osoba s Downovim sindromom

Na prvi dan proljeća obilježava se Međunarodni dan osoba s Downovim sindromom, a upravo tim povodom mnogi su odlučili dati im podršku te su obuli različite, šarene čarape, vesele baš kao i osobe s Downom. Ovoj su se akciji priključili i naši učenici i profesori te na taj način ukazali na potrebu prihvaćanja različitosti među ljudima.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 24. 3. 2017. 11:57

Coca-Cola Cup krenuo iz Orahovice

Coca-Cola Cup nogometno je natjecanje u sklopu Sportskih igara mladih čija nas velika završnica očekuje i ove godine u Splitu, krajem kolovoza. Jedinstvena je to prilika za sve hrvatske školarce da provedu četiri nezaboravna dana na moru uz osiguran smještaj, prijevoz do Splita i transfer do natjecanja, sve uz nadzor organizatora. Coca-Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha, a započeo je jučer u našoj školi.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 15. 3. 2017. 13:20

Simulirano suđenje 2017.

Smotra simuliranih suđenja, iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja, održana je 11. ožujka 2017. na Općinskom sudu u Novom Zagrebu. Cilj je smotre doživljajno i djelatno upoznati ulogu zakona i vladavinu prava u demokratskom društvu. Učenici naše škole su drugu godinu zaredom sudjelovali na simuliranom suđenju, vrijedno su istraživali zakone (Zakon o parničnom postupku, Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, Zakon o obveznim odnosima i Konvencija za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda)  u sklopu  građanske parnice: Uznemiravanje i naknada štete – „Slučaj Garo“. 

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 15. 3. 2017. 13:05

Dominik još jednom najbolji!

Nakon što je na Županijskom natjecanju iz Kemije osvojio 1. mjesto, učenik 4.a rezreda, Dominik Štajdohar, bio je najbolji i na Županijskom natjecanju iz Biologije, koje je održano 13. ožujka u Gimnaziji Petra Preradovića u Virovitici. Na natjecanju su sudjelovali učenici iz pet srednjih škola s područja naše županije. Čestitamo Dominiku i njegovoj mentorici prof. Jožici Sukić!

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 14. 3. 2017. 13:30

Borna i Dominik županijski prvaci iz kemije

Na županijskom natjecanju iz Kemije, koje je održano 9. ožujka 2017. u Pitomači, učenici 1.a i 4.a razreda, Borna Katić i Dominik Štajdohar, osvojili su prvo mjesto. Njihova je mentorica bila prof. Gordana Šumrada. Čestitamo Borni i Dominiku na ovom velikom uspjehu!

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 13. 3. 2017. 16:12

Imamo županijsku prvakinju

Na županijskom natjecanju iz Njemačkog jezika, koje je održano 1. ožujka 2017. u Srednjoj školi Marka Marulića u Slatini, učenica 3. a razreda Ines Vidović osvojila je prvo mjesto. Njezin mentor bio je prof. Pavo Leko. Čestitamo Ines na ovom velikom uspjehu!

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 10. 3. 2017. 12:07

Posjetili Viroexpo

U subotu, 25. 2. 2017., posjetili smo Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo, koji je održan od 24. do 26. veljače na prostoru bivše vojarne gdje se danas nalazi Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici. Na sajmu je ove godine bilo 587 izlagača iz 27 zemalja. Država partner sajmu ove je godine bila Češka. Od učenika naše škole najveći je broj bio iz komercijale, a nešto manje iz ostalih zanimanja. Od nastavnika su na sajmu bili Davor Jeger, Kristina Horvat Vargović, Mirko Kufner, Danijel Stojković te ravnatelj Zorislav Milković.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 2. 3. 2017. 14:57

Obilježili Dan ružičastih majica

Svjesni činjenice da je nasilje prisutno svakodnevno u svim okruženjima, odlučili smo reagirati i pomoći zajednici u razumijevanju i prihvaćanju različitosti koje nas okružuju tako što smo 22. veljače obilježili Dan ružičastih majica. Djeca su naše blago, a ujedno i najvitalniji dio društva, stoga ovim programom podižemo svijest o problemu vršnjačkog nasilja, velikom problemu među djecom i mladima, s mogućim teškim posljedicama u kratkoročnoj i dugoročnoj perspektivi razvoja djece.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 28. 2. 2017. 13:28

Županijsko natjecanje iz Geografije - Ljestvica konačnog poretka Vijest ima dokument u privitku

Danas je u našoj školi održano Županijsko natjecanje iz Geografije. U privitku možete pogledati ljestvicu konačnog poretka.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 23. 2. 2017. 13:46

Održan 3. kviz učenika i profesora

U četvrtak je po treći put u našoj školi održan Kviz učenika i profesora koji je sjajno osmislila i vodila učenica 3.a razreda Katarina Stojković, a pomagali su joj Tina Bašić, Filip Falat, Filip Ptiček, Karlo Kovačević te svi ostali učenici 4.a razreda. U kvizu su sudjelovale četiri ekipe (tri učenika i dva profesora). Pitanja su bila u slikovnom, tekstualnom i u obliku video zapisa. Pobjedničku (crvenu) ekipu činili su: Domagoj Steiner, Petar Lenart, Deni Kolačko, prof. Suzana Đebro Maričić i prof. Slobodan Ličinić. Pobjednici su dobili bombonijere, a svi ostali sudionici čokoladu.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 17. 2. 2017. 17:10

Županijsko stručno vijeće školskih knjižničara u našoj školi

U petak, 10. veljače, u našoj je školi održano 2. županijsko stručno vijeće školskih knjižničara osnovnih i srednjih škola Virovitičko-podravske županije u trajanju od 6 sati. Na početku je ravnatelj škole Zorislav Milković pozdravio sve nazočne i zaželio svima uspješan rad te da se u našoj školi osjećaju ugodno. Nakon toga je slijedio radni dio, da bi na kraju knjižničari prešli u školski restoran gdje su naši vrijedni kuhari i konobari, te njihovi voditelji Danira Vinković i Ivan Jurišić, pripremili zakusku za sve. Hvala svima!

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 15. 2. 2017. 17:44

LiDraNo 2017.

U ponedjeljak, 13. veljače 2017. g., održana je Županijska smotra LiDraNo za srednje škole. Domaćin je ove godine bila Strukovna škola Virovitica. Našu su školu u dramskome izrazu, održanome u Kazalištu Virovitica,  predstavljali Anamaria Hat (3.a) i Luka Hat (1.a). U novinarskome dijelu sudjelovala je učenica Katarina Stojković (4.a), a u literarnome Ana Zidar (3.a) čija je pjesma Želja predložena za Državnu smotru. Na održanim okruglim stolovima naši su učenici dobili pozitivne komentare i povjerenstvo im je čestitalo na uspješnome radu.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 15. 2. 2017. 14:36

Treći kviz učenika i profesora

I ove vas godine pozivamo na KVIZ učenika i profesora koji će se održati u četvrtak, 16. veljače, u holu škole s početkom u 18.00 sati. Kviz će se sastojati od 5 kruga pitanja na koja će odgovarati članovi 4 ekipe. U slučaju izjednačenja igrat će se dodatni 5. krug. Svaki se tim sastoji od 5 igrača: tri učenika i dva profesora. Pitanja će biti u slikovnom, tekstualnom i u obliku video zapisa.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 14. 2. 2017. 13:47

Za Barbaru prikupili 920 kn

U humanitarnoj akciji za Barbaru Kecman, u koju se uključila čitava Hrvatka, a koju smo prethodno najavili, prikupili smo 920,00 kn dobrovoljnih priloga koje smo uplatili na Barbarin račun. Hvala svima koji su se odazvali ovoj akciji i ne zaboravite da se dobro dobrim vraća!

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 14. 2. 2017. 13:42

Zahvala Crvenog križa

Iz Kliničkog bolničkog centra Osijek i Gradskog društva Crvenog križa iz Orahovice stigla nam je zahvala za iskazanu humanost i dobar odaziv na akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akciji se odazvalo 29 učenika, profesora i zaposlenika škole, dok 9 učenika i profesora iz objektivnih razloga nije moglo darovati svoju krv. U nastavku vam donosimo popis svih onih koji su darovali krv 2. veljače 2017.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 7. 2. 2017. 10:53

Srednjoškolci za Barbaru

Vjerojatno ste svi čuli za Barbaru. Radi se o trinaestogodišnjoj djevojčici koja je do prije tri godine živjela u Orahovici. U devetom mjesecu 2014.godine Barbara sa svojim roditeljima odlazi živjeti u Pulu gdje joj je dijagnosticirana teška i opaka Crohnova bolest. Prošla je sve moguće terapije od kojih je dobila osteoporozu i šećernu bolest te već dvije godine ne ide u školu. Doktori kažu da je ona najteži slučaj ove bolesti u Hrvatskoj. Spas dolazi iz Belgije gdje su njeni roditelji našli bolnicu koja je ponudila daljnje liječenje koje naravno iziskuje velike, gotovo neprihvatljive troškove za njezinu obitelj.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 3. 2. 2017. 15:19

Spasi život, daruj krv!

Kao nastavak programa Međunarodnog dana srednjoškolaca, u četvrtak, 2. veljače, od 13 do 15 sati u društvenoj dvorani škole, bit će darivanje krvi u suradnji s GD Crvenog križa Orahovica i KBC Osijek. Pozivamo sve punoljetne učenike i zaposlenike škole da se odazovu ovoj humanitarnoj akciji. Treba ponijeti osobnu kartu i knjižicu darivatelja krvi (oni koji ju imaju).

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 1. 2. 2017. 13:54

Božićna priredba

Već tradicionalno, posljednji dan prvoga polugodišta učenici naše škole obilježavaju božićnom priredbom. U petak, 23. prosinca 2016., održan je kratki božićni program. Organizatori priredbe bili su učenici 3.a razreda koji su izveli predstavu, a u glazbenom dijelu sudjelovali su učenici Karla Dorkić, Nives Maričić, Manuela Ponjavić i Borna Katić. Za tehničku izvedbu pobrinuo se Branimir Udovčić. Priredbu su organizirale profesorice Ivana Maričić i Ljubica Bešlić. Sve fotografije s božićne priredbe pogledajte u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 27. 1. 2017. 08:10

Bivša učenica naše škole najbolja studentica godine

Naša bivša učenica, Vlatka Kordoš, prema ocjeni profesora 3. godine stručnog studija na Odjelu za poslovanje i menadžment pohvaljena je kao najuspješnija studentica u 2016. godini. Čestitamo!

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 17. 1. 2017. 13:49

Nagrađujemo najbolje razrede

Odlukom Nastavničkog vijeća od 4. siječnja 2017., pohvaljuju se najuspješniji razredni odjeli nakon prvog polugodišta. U gimnaziji je to 1.a sa 96% prolaznosti i 15,7 sati izostanaka po učeniku, a u strukovnoj školi je to 1.e sa 100% prolaznosti i 15,8  sati izostanaka po učeniku. Podsjećamo da se razredi s najmanje izostanaka i učenici bez izostanka nagrađuju izletom. Također pohvaljujemo sve učenike bez izostanaka.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 17. 1. 2017. 13:16

Vremenik izradbe i obrane završnog rada i pomoćničkih ispita Vijest ima dokument u privitku

U prilogu možete pogledati vremenik izradbe i obrane završnog rada i pomoćničkih ispita za školsku godinu 2015./16.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 16. 1. 2017. 16:14
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Kalendar
« Rujan 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Prezentacije

Korisni linkovi

Linkovi

Projekt 28 zvjezdica

 www.eukutak.info



Nacionalni portal za udaljeno učenje "Nikola Tesla"



Posjetite Portal za škole



Demo državne mature



Moja matura



Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja





preskoči na navigaciju