preskoči na sadržaj
vijesti

Kolegica Ivana Maričić obnovila status profesora mentora

Svečana promocija odgojitelja, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika u zvanje mentora i savjetnika održana je 8. veljače 2019. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Odluke o napredovanju, nakon pozdravnih govora,  uručile su ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković i pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj. Promovirano je 478 odgojno-obrazovnih djelatnika, među njima i kolegica Ivana Maričić koja je obnovila status profesora mentora. Čestitamo!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 12. 2. 2019. 15:03

Naša bivša učenica održala predavanje u školi

Dr. sc. Marina Stanić s Ekonomskog fakulteta u Osijeku u našoj je školi održala predavanje i radionicu na temu Iracionalnost u ekonomiji i svakodnevnom životu. Predavanje je bilo namijenjeno učenicima 2. i 3. razreda gimnazije te 2. razreda prodavača. Zahvaljujemo se Marini Stanić na zanimljivom i vrlo poučnom predavanju i nadamo se nekoj budućoj suradnji.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 6. 2. 2019. 12:39

Županijsko natjecanje u futsalu

Učenici naše škole sudjelovali su na županijskom natjecanju u futsalu. Prva utakmica odigrana je protiv Industrijsko - obrtniče škole Slatina. Rezultat je bio 2:1. Za našu je ekipu oba gola postigao Petar Špoljarić. Druga je utakmica odigrana protiv Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače i završila je našom pobjedom 4:0 (strijelci za našu ekipu bili su Toni Falat 3 gola i Hrvoje Vulić 1 gol). Treću utakmicu odigrali smo sa Srednjom školom  Marka Marulića iz Slatine te se nakon izjednačenog rezultata 2:2.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 6. 2. 2019. 12:30

Održano predavanje o štetnim utjecajima sredstava ovisnosti

Dana 29. siječnja u našoj je školi, za učenike prvog razreda, u sklopu preventivnog programa, održano predavanje o štetnim utjecajima sredstava ovisnosti na mlade ljude. Predavanje je održao prof. psihologije Siniša Brlas iz ZZJZ ''Sveti Rok'' Virovitica. Naša škola i prof. Brlas dugi niz godina uspješno surađuju na preventivnom planu suzbijanja ovisnosti. Nakon predavanja preventivni rad nastavljaju razrednici i prof. pedagogije Snježana Konopek organiziranjem i provođenjem radionica na istu temu.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 29. 1. 2019. 13:40

Učenici sretno stigli u Sevillu

Dvadeset i osam učenika, u pratnji dvije profesorice, 26. 1.  2019. otputovalo je na trotjednu stručnu praksu u Španjolsku, u Sevillu. Praksa je organizirana u sklopu Erasmus+ projekta i u potpunosti je financirana iz projekata EU. Kako javlja naša pedagoginja, putovanje je bilo ugodno. Prvo su autobusom putovali do Beča, zatim avionom do Barcelone i po lijepom i sunčanom nebu od Barcelone do Seville. Jučer (28.1.) učenici su se upoznali s mjestima svoje prakse, dok su u popodnevnim satima bili u obilasku Seville. Pratite nas u fotogaleriji i na facebooku i uživajte s nama!

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 29. 1. 2019. 13:31

Po prvi put u našoj školi ispekli rakiju

Proteklog su tjedna, u sklopu praktične nastave 1. c razreda smjera voćar-vinogradar-vinar, učenici zajedno s voditeljem praktične nastave po prvi puta u našoj školi ispekli rakiju. Pekli smo tri dana i to od fermentiranog grožđanog masulja koji nam je ostao od jesenjske proizvodnje vina. Pekli smo ju u novom, profesionalnom, 120 litara velikom „Ekskluziv“ kotlu koji smo prošle godine nabavili od sredstava dobivenih preko projekta Ministarstva poljoprivrede kao i mnoštvo drugih uređaja koje koristimo u našem radu.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 21. 1. 2019. 07:23

Božićna priredba

Već tradicionalno, posljednji dan prvoga polugodišta učenici naše škole obilježavaju božićnom priredbom. U petak, 21. prosinca 2017., održana je božićna priredba. Priredbu su organizirale profesorice Valerija Zubak i Ivana Maričić te učenici 3.a rezreda, za tehničku izvedbu pobrinuo se Branimir Udovčić, a za glazbeni dio programa prof. Davor Jeger. Kako je to izgledalo, pogledajte u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 15. 1. 2019. 14:40

Vremenik izradbe i obrane završnog rada i pomoćničkih ispita Vijest ima dokument u privitku

U prilogu možete pogledati vremenik izradbe i obrane završnog rada i pomoćničkih ispita za školsku godinu 2017./18.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 14. 1. 2019. 18:29

Druženje učenika i profesora u snježnoj Božićnoj kućici

U petak, 14.12., učenička zadruga „Vučica“ organizirala je prodajnu izložbu u drvenoj kućici u školskom dvorištu. Kućica je za ovu prigodu bila ukrašena u božićnom štihu,  pa je i nazvana Božićna kućica, a na njenom uređenju i kompletnoj organizaciji događaja najviše su sudjelovali učenici 1.c razreda. Profesori su, zajedno s učenicima, mogli pogledati i kupiti radove koji su nastali radom učenika zadrugara u ovoj školskoj godini. Kuhani čaj, pečeni salenjaci i druge slastice koje su pripremili učenici ugostiteljskih zanimanja zagrijali su sve posjetitelje i najavili nam nadolazeće praznike.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 17. 12. 2018. 14:08

Božićna kućica ispred škole

Pozivamo sve sugrađane, učenike i zaposlenike škole da posjete Božićnu kućicu Srednje škole "Stjepan Ivšić" u kojoj će moći kupiti i degustirati sve proizvode Učeničke zadruge "Vučica" nastale u ovoj školskoj godini. Vrata kućice otvaramo u petak 14.12. u 16.00 sati i bit će otvorena do 19.00 sati. Do tada naši vrijedni učenici rade na ukrašavanju i završnim pripremama. Posjetite nas, kupite poklon za najmilije i podržite rad naših učenika te doživite božićni ugođaj uz vesele božićne pjesme i nasmijane mlade zadrugare.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 13. 12. 2018. 10:18

Međunarodni dan ljudskih prava

U zajedničkoj organizaciji Udruge za zaštitu i promicanje ljuskih prava i naše škole, na Međunarodni dan ljudskih prava, koji se obilježava 10. prosinca, u društvenoj dvorani škole svoje je predavanje na temu Utjecaj vršnjačkog nasilja na mentalno zdravlje djece održala dr. Marijana Peček-Vidaković. Na kraju svog predavanja dr. Peček-Vidaković poklonila je školskoj knjižnici knjigu Nasilje nad djecom i među djecom. Isti taj dan, u hotelu "Ružica" u Orahovici svoje je predavanje održala Snježana Konopek, pedagoginja škole i stručna suradnica savjetnica na temu Uloga škole u suzbijanju vršnjačkog nasilja.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 10. 12. 2018. 12:24

Stručna ekskurzija u Daruvarske toplice

Učenici 1.d i 3.d  razreda (zanimanje kuhar i konobar) bili su 6. prosinca 2018. na jednodnevnoj stručnoj ekskurziji u Daruvarskim toplicama. Cilj putovanja bio je upoznati organizaciju i rad osoblja u suvremenim kuhinjskim i restoranskim  prostorijama. Voditeljica kuhinje potrudila se objasniti učenicima važnost pridržavanja sustava HACCP, tj. unutrašnje kontrole zdravstvene ispravnosti namirnica, gotovih jela i otpada, kao  i važnost vođenja kuhinjske administracije. Dio slobodnog vremena učenici su proveli  kupajući se u bazenima. U pratnji učenika bili su nastavnici Danira Vinković, Ivan Jurišić i Mirjana Boloban.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 10. 12. 2018. 07:56

Grad Orahovica nabavio šest novih računala

Grad Orahovica je za potrebe strukovne škole nabavio šest novih računala. Gradonačelnica grada Orahovice Ana - Marija Petin i njena suradnica Lana Jurkin posjetile su, zajedno s ravnateljem škole Zorislavom Milkovićem,  prvi razred CNC operatera gdje su im učenici objasnili kako na novim računalima simuliraju rad na CNC strojevima, a osim toga dobra je stvar što se jednom uneseni parametri mogu jednostavno prenijeti u računalo stroja te odmah početi s radom.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 10. 12. 2018. 07:48

Posjetili Hrvatski sabor i Interliber

Učenici završnih razreda 4.a i 4.e razreda, komercijalisti i gimnazija, posjetili su Hrvatski sabor i sajam knjige Interliber 2018. U sklopu posjete Saboru učenici su prisustvovali aktualnom satu, u pratnji vodiča obišli saborske prostorije te na kraju imali priliku postaviti pitanja pojedinim saborskim zastupnicima. Nakon toga posjetili su sajam knjige Interliber gdje su mogli razgledati i kupiti brojne naslove i izdanja. U pratnji učenika bili su profesori Ivana Maričić, Suzana Đebro Maričić, Vlatka Zorc, Mirjana Boloban, Dragan Zubak i Davor Jeger.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 26. 11. 2018. 12:20

Učenici 1.c i 1.d razreda uredili okoliš oko spomen-ploče Stjepana Ivšića

Danas su učenici 1.c i 1.d razreda, zajedno sa svojim profesorima, uredili okoliš oko spomen-ploče Stjepana Ivšića, po kojemu naša škola nosi ime. Osim što su uredili okoliš, navezli su oko spomen-ploče i bijeli pijesak. Da podsjetimo, spomen-ploču je 1994. otkrio akademik Dalibor Brozović, a tekst koji se na njoj nalazi napisao je hrvatski pjesnik Dragutin Tadijanović.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 23. 11. 2018. 17:50

Profesorice s Filozofskog fakulteta održale predavanje o Maruliću i Pupačiću

Profesorice s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Lahorka Plejić Poje i Evelina Rudan, predstavile su u utorak, 20. 11. 2018., učenicima i profesorima  biblioteku Matice hrvatske Stoljeća hrvatske književnosti s posebnim osvrtom na velikane hrvatske književnosti Marka Marulića i Josipa Pupačića. Lahorka Plejić Poje govorila je, između ostalog, i o aktualnoj polemici oko školske lektire, tj. ima li u današnje vrijeme mjesta za Marulića.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 21. 11. 2018. 16:15

Zapalili svijeće i položili vijenac za Vukovar

Učenici naše škole, u nazočnosti svojih profesora, ravnatelja i pedagoginje, i ove su godine u našem gradu zapalili svijeće i položili vijenac u znak sjećanja na Vukovar i sve vukovarske žrtve. Pozivamo i sve ostale da u nedjelju, 18. studenoga, upale svijeću u prozorima svojih domova i time odaju počast svim poginulim braniteljima i ubijenim civilima u Vukovaru tijekom opsade grada 1991. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 17. 11. 2018. 20:30

Mjerenje šećera u krvi

Na Međunarodni dan osoba oboljelih od dijabetesa (14. 11.) u našoj je školi organizirano mjerenje šećera u krvi. Akciji se odazvala većina učenika i profesora. Na naše zadovoljstvo nitko nije imao većih odstupanja od prosjeka, a profesor koji je imao najvišu vrijednost od udruge je na poklon dobio aparat i trakice za mjerenje šećera. Akcijom je koordinirala pedagoginja škole Snježana Konopek.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 16. 11. 2018. 12:10

Predstavljamo biblioteku Stoljeća hrvatske književnosti

U utorak 20. 11. 2018., u društvenoj dvorani naše škole, s početkom u 18 sati, profesorice Lahorka Plejić Poje i Evelina Rudan predstavit će biblioteku Matice hrvatske Stoljeća hrvatske književnosti  s posebnim osvrtom na Marka Marulića i Josipa Pupačića. Edicija Stoljeća hrvatske književnosti utemeljena je 1993., a zamišljena je kao nasljednica koncepcijski sličnoga književnog niza Pet stoljeća hrvatske književnosti, ali sa zadaćom da bez ideoloških i drugih ograničenja revidira njezin izbor. Dođite, veselimo se Vašem dolasku!

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 13. 11. 2018. 07:28

Promocija knjige ''260 dana''

U organizaciji naše škole i Ogranka Matice hrvatske, a u sklopu Mjeseca hrvatske knjige, održana je promocija knjige Marijana Gubine ''260 dana''. Uz promociju predstavljen je i Gubinin projekt ''Mirotvorac''  namijenjen upravo srednjoškolcima. U svom je romanu Gubina opisao 260 svojih dana pakla u logoru, ali želja mu je bila pokazati današnjim generacijama koliko bi trebali biti zahvalni na slobodi koju imaju, na zdravlju i životu oko sebe.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 12. 11. 2018. 10:28

Ženska nogometna ekipa izborila nastup na državnom natjecanju

Naša ženska nogometna ekipa odigrala je odličan turnir u Gradini i izborila nastup na državnom natjecanju u futsalu koje će biti održano sljedeće godine u Poreču. Čestitamo našim djevojkama i želimo im uspješan nastup i na državnoj razini.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 7. 11. 2018. 18:00

Izbor kandidata po natječaju - OBAVIJEST Vijest ima dokument u privitku

U privitku se nalazi obavijest o izboru kandidata po natječaju za radno mjesto tajnik u srednjoj školi.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 31. 10. 2018. 07:34

Bili smo na stručnoj ekskurziji u Pečuhu

U petak 26. listopada, učenici 1.e, 2.e i 3.e razreda bili su na jednodnevnoj stručnoj ekskurziji u Pečuhu. U pratnji stručnog vodiča obišli su Sinagogu iz 1869. godine, Franjevačku crkvu koja je tijekom turske vladavine bila pretvorena u džamiju da bi nakon 150 godina ponovo bila vraćena franjevcima i svojoj prvobitnoj namjeni, Széchenyi trg spomenik Janošu Hunjadiju, crkvu Milosrdne braće, Nacionalno kazalište, Zsolnay fontanu, zgradu Gradske vijećnice i muzej keramike Zsolnay.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 29. 10. 2018. 07:46

Izbor kandidata po natječaju - OBAVIJEST Vijest ima dokument u privitku

U privitku se nalazi obavijest o izboru kandidata po natječaju za radno mjesto nastavnika/nastavnice Informatike i Hrvatskog jezika.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 26. 10. 2018. 13:38

Božidar Petrač predstavio svoja djela i rad Matice hrvatske

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige naša škola, u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Orahovici, tradicionalno je organizator nekoliko književnih susreta i događaja. Prvi gost ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige bio je  Božidar Petrač, književni povjesničar, kritičar, antologičar, prevoditelj, pjesnik i publicist, nekadašnji savjetnik predsjednika Republike Hrvatske Franje Tuđmana te aktualni predsjednik Društva hrvatskih književnika.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 24. 10. 2018. 13:43

Projekt ''Šalji dalje'' – razvoj volonterizma

U sklopu projekta „Šalji dalje“ naši su učenici, volonteri 2. i 3.a razreda, 17. 10. 2018. izrađivali božićne čestitke koje su pripremili za korisnike udruge Jaglac. Radionicu je vodila Lidija Petrović, koordinatorica projekta. Dan kasnije, 18. 10. 2018., učenice 2.a i voditeljica školskih volontera prof. Snježana Konopek, posjetili su Jaglace i odnijele im izrađene čestitke.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 24. 10. 2018. 13:33

''Budite prodavači kakve biste željeli vidjeti u prodavaonici''

Učenike drugih i trećih razreda, usmjerenja prodavač, jučer je posjetila gđa. Mirjana Milošević, prodavačica sa stažom u trgovačkom poslu dužim od trideset godina. Mirjana je svakako jedna od najpoznatijih orahovačkih prodavačica, pogotovo kada je tekstilna roba u pitanju. Učenicima je govorila o osobinama dobrih prodavača, odnosu prodavača prema kupcima, načinu rješavanja reklamacija, o važnosti prvog dojma, a sve to učenici su imali prilike slušati na primjerima vlastitih iskustava gđe. Mirjane.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 23. 10. 2018. 16:49

Započela proizvodnja prirodnih sokova u našoj školi

U srijedu, 17. listopada, u našoj je školi održana edukacija i osposobljavanje za rad na liniji za proizvodnju sokova od voća i povrća tvrtke EUCLID d.o.o. -  TIP S40 koja je kupljena kroz projekt Ministarstva poljoprivrede: “Obrazovanjem u poljoprivredi za bolju budućnost Hrvatske”. U navedenom projektu zajedničkim snagama sudjelovale su Srednja škola „Stjepan Ivšić“ iz Orahovice i Srednja škola Stjepana Sulimanca iz Pitomače.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 22. 10. 2018. 13:56

Natječaj

Na temelju članka 107. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (»Narodne novine«, br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10. – ispravak, 90/11., 16/12., 86/12., 94/13., 152/14., 7/17. i 68/18.), Srednja škola „Stjepan Ivšić“, Orahovica raspisuje Natječaj za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa za mjesto tajnik/tajnica.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 22. 10. 2018. 13:46

Javni natječaj Vijest ima dokument u privitku

U privitku se nalazi Javni natječaj za prikupljanja ponuda radi davanja u zakup ili najam nekretnina športske dvorane, trim kabineta i prostora za posluživanje tolipih i hladnih jela i napitaka te bezalkoholnih pića.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 19. 10. 2018. 09:13

Mjesec hrvatske knjige

I ove smo godine za sve vas u Mjesecu hrvatske knjige, koji se tradicionalno obilježava od 15. listopada do 15. studenoga, osigurali nekoliko zanimljivih događaja. Sljedeći tjedan, 23.10. (utorak) u 18.00 sati, svoj će književni rad predstaviti Božidar Petrač, a u mjesecu kada obilježavamo stradanje Vukovara, 9.11. (petak) u 18.30 sati, u goste nam dolazi Marijan Gubina koji će predstaviti svoju knjigu 260 dana. Svi će susreti biti održani u društvenoj dvorani škole. Veselimo se Vašem dolasku!

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 19. 10. 2018. 08:56

Obilježili Dan kravate

Hrvatski sabor iskazao je kravati posebnu počast, proglasivši 2008. godine 18. listopada Danom kravate u Republici Hrvatskoj. Naime, na taj dan, 2003. godine, izvedena je spektakularna instalacija Kravata oko Arene u Puli. Tom instalacijom, s najvećom kravatom na svijetu, simbolički je povezano antičko i suvremeno doba, a crvenom bojom kravate svijetu je upućena poruka ljubavi i suživota među ljudima i narodima.  Kravata je jedini hrvatski simbol koji je univerzalno poznat i prepoznatljiv. Tako i mi svake godine u našoj školi obilježavamo taj dan odijevanjem kravate.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 18. 10. 2018. 10:37

Teme za završni rad Vijest ima dokument u privitku

U privitku se nalaze teme za završni rad.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 18. 10. 2018. 08:24

Naši učenici pripremili kesten roladu od 16 metara

U organizaciji Grada Orahovice i Turističke zajednice, te suorganizaciji Srednje škole ''Stjepan Ivšić'', Hrvatskog planinarskog društva Orahovica i Reda vitezova Ružice grada, 7. listopada u središtu Orahovice održani su 11. Dani kestena i mladog vina, prepoznatljiva orahovačka Kestenijada. Naši učenici Kristina Lončar, Tamara Jovanović, Ana Beržaj, Željka Bušljeta, Petra Škiljić i Danijel Both pripremili su kesten roladu dugu preko 16 metara. Rolada je podijeljena posjetiteljima za manje od 10 minuta.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 17. 10. 2018. 08:53

Tamara i Kristina napravile četvrtu najbolju tufahiju

Srednja stručna škola ''Džemal Bijedić'' Goražde iz Bosne i Hercegovine i ove je godine bila domaćin drugog međunarodnog natjecanja u pravljenju slastica od jabuka koje je, kao i prošle godine, održano u sklopu godišnjeg međunarodnog sajma pod nazivom  "Jabuka u tradicionalnoj i modernoj gastronomiji". Naše su učenice nakon prošlogodišnjeg prvog mjesta ove godine osvojile četvrto mjesto.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 17. 10. 2018. 08:21

Natječaj za nastavnika/nastavnicu Hrvatskog jezika

Na temelju članka 107. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (»Narodne novine«, br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10. – ispravak, 90/11., 16/12., 86/12., 94/13., 152/14., 7/17. i 68/18.), Srednja škola „Stjepan Ivšić“, Orahovica raspisuje natječaj za nastavnika/nastavnicu Hrvatskog jezika.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 12. 10. 2018. 13:18

Natječaj za nastavnika/nastavnicu Informatike

Na temelju članka 107. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (»Narodne novine«, br. 87/08., 86/09., 92/10., 105/10. – ispravak, 90/11., 16/12., 86/12., 94/13., 152/14., 7/17. i 68/18.), Srednja škola „Stjepan Ivšić“, Orahovica raspisuje natječaj za nastavnika/nastavnicu Informatike.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 12. 10. 2018. 13:12

Popis kandidata koji su ispunili uvjete Vijest ima dokument u privitku

U privitku se nalazi popis kandidata koji su ispunili uvjete za stipendiju koji se obrazuju za deficitarna obrtnička zanimanja. Prvih devet učenika s popisa treba doći na potpisivanje ugovora koji će biti održan u utorak 9. listopada 2018., u Maloj sali Virovitičko-podravske županije, Trg Ljudevita Patačića 1 u Virovitici, s početkom u 12.00 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 9. 10. 2018. 13:26

Dani kestena i mladog vina

I ove je godine naša  učenička zadruga ''Vučica'' sudjelovala na tradicionalnoj gradskoj manifestaciji 11. dani kestena i mladog vina u Orahovici, koja je održana u nedjelju 7. listopada na glavnom gradskom trgu. Na štandu smo izložili brojne proizvode koji su nastali u okviru rada učeničke zadruge, točnije proizvode pojedinih sekcija unutar učeničke zadruge.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 9. 10. 2018. 13:12

Čestitamo Svjetski dan učitelja!

Biti učitelj velika je čast i privilegija, biti učitelj velika je odgovornost, biti učitelj znači razvijati duh slobodnog mišljenja kod učenika, biti učitelj znači imati neizmjernu ljubav prema svojim učenicima, biti učitelj znači svakodnevno se radovati sreći i osmijehu svojih učenika. Svim učiteljima naše škole, sadašnjima i umirovljenima, čestitamo Dan učitelja!

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 4. 10. 2018. 10:05

Dani kruha - Dani zahvalnosti za plodove zemlje

Kao i prethodnih godina, tako smo i ove godine u središtu grada održali Dane kruha. Na našim su štandovima posjetitelji mogli razgledati i kušati veliku ponudu kruha, slastica i plodova naše zemlje. U obilježavanju Dana kruha sudjelovali su gotovo svi učenici naše škole sa svojim razrednicima. Posebno je bio svečan blagoslov kruha kojeg je, kao i svake godine, u crkvi Našašća sv. Križa posvetio orahovački župnik Željko Strnak. Posjetili smo i Dom za starije i nemoćne Vedri dani.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 3. 10. 2018. 12:12

Nagradni izlet u Đurđevac i Koprivnicu

U petak 28. rujna razredi s najmanje izostanaka 2.a i 2.e, učenici bez izostanaka i novinari školskog radija bili su na nagradnom izletu u Đurđevcu i Koprivnici. Posjetili su Đurđevačke pijeske, Stari grad u Đurđevcu, izložbu Hommage a Picasso, deve u hrvatskoj Sahari te Koprivnicu gdje su imali slobodno vrijeme za ručak i kupovinu. Učenici su bili zadovoljni, a škola će i ove godine nastaviti s tradicijom nagrađivanja razreda s najmanje izostanaka i učenika bez izostanaka prigodnim izletima. U pratnji učenika bili su profesori Suzana Đebro Maričić i Slobodan Ličinić.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 3. 10. 2018. 10:35

Berba grožđa nikad bolja

Učenici 1.c razreda, smjerova voćar-vinogradar-vinar, cvjećar te CNC operater, zajedno sa svojim profesorima, voditeljima praktične nastave i razrednikom Danijelom Stojkovićem i Mirkom Kufnerom ove su godine zajedničkim snagama obavili berbu grožđa u školskom vinogradu.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 28. 9. 2018. 17:34

Izvanškolska nastava u Osijeku

U petak, 21. rujna 2018., učenici opće gimnazije bili su, zajedno s profesoricama Mirjanom Steiner i Željkom Ptiček, na izvanškolskoj nastavi u Osijeku. Učenici su posjetili LABUS sajam koji je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola, ali i svim ostalim zainteresiranim građanima. Na sajmu su nazočili predavanjima i radionicama koje su održali studenti i njihovi profesori.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 27. 9. 2018. 14:20

I ove smo godine obilježili Europski dan jezika

Ne kaže se uzalud “Koliko jezika znaš, toliko ljudi vrijediš”. Vijeće Europe promiče višejezičnost u cijeloj Europi, jer znanje jezika  moćno je oružje za postizanje većeg međukulturnog razumijevanja i ključni čimbenik bogate kulturne baštine našeg kontinenta. Upravo radi toga na inicijativu Vijeća Europe 26. rujna utemeljen je kao Europski dan jezika. Mi smo ga obilježili izložbom u holu škole koju su postavile Jelena Žigić, Zrinka Jović, Marijana Špoljarić i Lorena Šipoš te prof. Pavo Leko.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 26. 9. 2018. 13:11

Privremena ljestvica poretka Vijest ima dokument u privitku

Objavljejemo privremenu ljestvicu poretka za učenike koji su ostvarili pravo odlaska na stručnu praksu u Španjolsku.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 25. 9. 2018. 18:50

Projekt ''Šalji dalje''

U sklopu projekta ''Šalji dalje'' volonteri naše škole Marta Borić, Zrinka Konopek i Anja Okolić, te koordinatorica projekta prof. Snježana Konopek, 14. rujna 2018. boravile su u kampu Udruge ''Zvono'' Citadela na Forest art festivalu. Tijekom dana naše su se volonterke družile s učenicima iz požeške Obrtničke škole te korisnicima udruge Jaglac i udruge Zvono. Sudjelovali smo na slavljeničkom doručku koji je pripremljen od namjernica uzgojenih u Citadeli, kupovali proizvode koje su napravili korisnici Zvona na Vašaru Citadela, čistili lavandu, šetali i družili se na imanju uz rijeku Dravu. Više u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 18. 9. 2018. 08:24

Natječaj za sudjelovanje u projektu Erasmus+

Obavještavamo zainteresirane učenike 2.c, 2d., 3.c, 3.d i 3e zanimanja CNC operater, kuhar, konobar, automehatroničar i komercijalist da je objavljen Natječaj za sudjelovanje u projektu Erasmus+ EuroJobs2 te da je sva potrebna dokumentacija za prijavu poslana razrednicima i objavljena na oglasnoj ploči u holu škole. Natječaj je otvoren od 13.9.-20.9.2018. Motivacijsko pismo, kao oblik prijave, učenici trebaju dostaviti koordinatorici projekta prof. Snježani Konopek.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 18. 9. 2018. 08:14

Sudjelovali na 12. Miholjačkom sajmu poduzetništva, obrtništva, poljoprivrede i turizma

Naša je škola po treći puta sudjelovala na sajmu poduzetništva, obrtništva, poljoprivrede i turizma koji je održan 15.9. u Donjem Miholjcu. Na štandu smo izložili brojne proizvode koji su nastali u okviru rada učeničke zadruge „Vučica“,  točnije, proizvode pojedinih sekcija unutar učeničke zadruge. Sajam je održan na Gradskoj tržnici uz mnoštvo izlagača i bogat cjelodnevni program, kao i brojne goste iz javnog i kulturnog života.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 17. 9. 2018. 07:18

Obilježili Hrvatski olimpijski dan

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) svake godine 10. rujna obilježava Hrvatski olimpijski dan kao dan osnivanja krovne sportske organizacije. Obilježava se diljem Hrvatske s ciljem masovnog uključivanje građana u razne oblike sportskih aktivnosti i podizanja svijesti o važnosti redovnog bavljenja tjelesnim aktivnostima. Mi smo ga, kao i prethodnih godina, obilježili šetnjom do jezera. Sve učenike pohvaljujemo za kulturno ponašanje i odgovoran odnos prema prirodi.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 13. 9. 2018. 19:09

Početak nastavne godine u prijepodnevnoj smjeni

Obavještavamo sve učenike da nastava počinje u ponedjeljak 3. rujna u 7.15 sati. Svim učenicima i nastavnicima želimo uspješan početak nove školske godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 28. 8. 2018. 09:32

Kreće jesenski upisni rok Vijest ima dokument u privitku

U privitku možete pogledati objavu okvirnog broja upisnih mjesta za jesenski rok.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 13. 8. 2018. 20:55

Upisi u prvi razred Vijest ima dokument u privitku

U privitku možete pronaći rokove za upis u pvi razred školske godine 2018./19. 

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 14. 7. 2018. 21:23

Raspored izdavanja potvrda školskog liječnika za upis u srednju školu Vijest ima dokument u privitku

U privitku možete pronaći Obavijest o rasporedu izdavanja potvrda školskog liječnika za upis u srednju školu.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 6. 7. 2018. 08:16

Ekskurzija u Zadar

Od 8. do 10. lipnja učenici naše škole bili su na trodnevnoj ekskurziji u Zadru. Organizator ekskurzije bio je profesor Igor Zdenčanović, a profesor u pratnji bio je profesor Slobodan Ličinić. Na ekskurziju smo krenuli u noći s četvrtka na petak. Učenici naše škole putovali su zajedno s učenicima Srednje škole Donji Miholjac.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 21. 6. 2018. 08:54

Raspored dopunskog rada Vijest ima dokument u privitku

U privitku možete pogledati raspored dopunskog rada u školskoj godini 2017./2018.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 20. 6. 2018. 08:44

Natječaj za upis učenika u 1. razred Vijest ima dokument u privitku

U privitku možete pogledati Natječaj za upis učenika u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 19. 6. 2018. 11:43

Književni susret s Dubravkom Oraić Tolić

U petak, 8. lipnja, u našoj smo školi ugostili književnicu Dubravku Oraić Tolić koja je predstavila svoju novu knjigu Doživljaji Karla Maloga. Dubravka Oraić Tolić ugledna je hrvatska teoretičarka kulture, esejistica i pjesnikinja.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 11. 6. 2018. 16:39

Obrana završnog rada

Svi učenici 3.c i 3.d imat će obranu završnog rada 12. 6. (utorak) počevši od 8,00 sati. Učenici 4.e imat će obranu završnog rada 13. 6. (srijeda) u 8,00 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 11. 6. 2018. 13:09

U sklopu školske sheme posjetili OPG Risnjak

Dana 17. svibnja, u sklopu Nacionalne strategije Školska shema, provedena je aktivnost prateće obrazovne mjere, a to je posjeta poljoprivrednom gospodarstvu (PG), koje se bavi proizvodnjom voća i povrća. U sklopu navedene mjere 46 učenika i 4 nastavnika iz naše škole posjetilo je tvrtku Risnjak d.o.o. iz Petrijevaca koja se bavi pretežno uzgojem raznih sorti jabuka i jagoda.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 25. 5. 2018. 10:55

Maturanti se na dostojanstven način oprostili sa školom

Svaki srednjoškolac sanja o kraju svog školovanja, posljednjem danu kada će ući u školu i na najveseliji se mogući način oprostiti s njom. Ludi je dan tradicionalni način okupljanja maturanata pred školom pa su se tako i ove godine učenici završnih razreda na dostojanstven način oprostili sa školom. Svaki je razrednik i predstavnik učenika održao kratki oproštajni govor. Dragim maturantima želimo sve najbolje u budućem životu i obrazovanju. Sretno!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 23. 5. 2018. 09:12

Održana završna konferencija projekta pod nazivom ''Obrazovanjem u poljoprivredi za bolju budućnost Hrvatske''

U ponedjeljak, 21. 5. 2018., održana je završna konferencija projekta pod nazivom ''Obrazovanjem u poljoprivredi za bolju budućnost Hrvatske'', a kojeg je Srednja škola “Stjepan Ivšić” provela u partnerstvu sa Srednjom školom Stjepana Sulimanca iz Pitomače u sklopu projektnog poziva Ministarstva poljoprivrede pod nazivom ''Promocija i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja u poljoprivredi 2017.''

 

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 23. 5. 2018. 08:48

Na jednodnevnom izletu učili o Domovinskom ratu

U sklopu projekta Promicanje vrijednosti Domovinskog  rata i prve oslobodilačke akcije „Papuk 91.“,  Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko-podravske županije i njezin predsjednik Miroslav Milovuković, organizirali su jednodnevni izlet za učenike naše škole kako bi ih upoznali s događanjima u Domovinskog ratu u oslobađanju šireg područja Papuka. U pratnji učenika bili su profesori Ida Milković i Dragan Zubak.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 23. 5. 2018. 08:13

Naši učenici ponovo na HRT-u

Učenici naše škole 19. 5. 2018. bili su u Zagrebu na snimanju emisije Ni da ni ne u sklopu Programa za djecu i mlade Hrvatske televizije. Priliku za gostovanje na HRT-u učenici su dobili izradom video uratka u kojemu su morali prepoznati i prikazati neki društveni problem. Medijska grupa naše škole snimila je film Najljepše bajke svijeta koji progovara o negativnom utjecaju društvenih mreža na život mladih, a o samoj temi učenici iz različitih razreda i usmjerenja detaljnije su raspravljali u studiju. S učenicima su bile profesorice Ana Matezić-Sudarić i Ivana Maričić.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 23. 5. 2018. 08:06

Učenička zadruga „Vučica“ zauzela drugo mjesto na Županijskoj smotri

U organizaciji Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica, 10. svibnja, ispred Centra kulture u Virovitici, održana je Smotra učeničkih zadruga Virovitičko-podravske županije. Na posebno uređenim štandovima, u skladu s pravilima koja nalaže HUZZ, predstavilo se 11 zadruga, koje su posjetiteljima izložile predmete i rukotvorine učenika. Na štandovima se moglo naći raznih ukrasa, slastica, cvijeća, nakita i kućnih potrepština.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 16. 5. 2018. 13:26

Dani otvorenih vrata

Danas su učenici osmih razreda OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Zdenaca posjetili našu školu. Učenike su dočekali i s radom škole upoznali ravnatelj, pedagoginja, učenici i nastavnici SŠ „Stjepan Ivšić“. Osmaši su nakon kratkog predstavljanja škole putem prezentacije i filma posjetili Vježbeničku tvrtku upoznavši se s radom komercijalista, školski podrum i radionicu gdje su vidjeli što rade naši poljoprivrednici, automehatroničari i CNC-operateri, a obilazak su završili u prostoru školskog restorana i kuhinje gdje su ih pogostili učenici kuhari i konobari.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 14. 5. 2018. 15:26

Županijsko stručno vijeće stručnih suradnika pedagoga u našoj školi

U petak, 11.5.2018., u prostoru naše škole održano je županijsko stručno vijeće stručnih suradnika pedagoga Virovitičko-podravske županije. Ovo je bio drugi skup ove školske godine, a tema je bila Poduzetništvo u odgojno-obrazovnom sustavu. Predavanje i kratku radionicu pripremila je voditeljica ŽSV prof. Snježana Konopek, stručna suradnica savjetnica. Osim teorijskog dijela prof. Konopek organizirala je i praktičan dio gdje su pedagozi mogli vidjeti kako se razvija poduzetništvo u našoj školi.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 14. 5. 2018. 15:22

Ideja održivog razvoja

Učenici trećih razreda četvrtu su godinu za redom  posjetili kamenolom Radlovac d.d. u sklopu predavanja Ideja održivog razvoja, pod vodstvom profesora Nikole Bernata i Ane Matezić-Sudarić. Prošetali su kamenolomom uz stručnu pratnju direktora proizvodnje dip.ing. Daniela Sudarića. Učenici su upoznati s idejom održivog razvoja, odnosno načinom proizvodnje i potrošnje koji vodi računa o prirodnim resursima eko-sustava unutar kojeg se ti procesi odvijaju.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 14. 5. 2018. 15:11

Ugostili NBA košarkaša

Prošli smo tjedan imali posebnu čast i zadovoljstvo ugostiti jednog posebnog gosta, igrača Los Angeles Lakersa Ivicu Zubca. LA Lakersi osvajači su 16 titula prvaka, imaju najviše nastupa u NBA finalima i općenito su jedan od najslavnijih sportskih kolektiva u svijetu. Zubca je dočekala prepuna društvena dvorana koja ga je pozdravila toplim pljeskom dobrodošlice.

  :: opširnije :: 


objavio: Damir Najmenik  datum: 8. 5. 2018. 07:51
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Kalendar
« Ožujak 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Prezentacije

Korisni linkovi
Dnevni tisak


Linkovi

Projekt 28 zvjezdica

 www.eukutak.infoNacionalni portal za udaljeno učenje "Nikola Tesla"Posjetite Portal za školeDemo državne matureMoja maturaNacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja

preskoči na navigaciju