preskoči na sadržaj
Vijesti

Ispekli vrhunsku rakiju lozovaču

Proteklog su tjedna, u sklopu praktične nastave 3.C  razreda usmjerenja voćar-vinogradar-vinar, učenici zajedno s voditeljem praktične nastave po treći puta ispekli rakiju lozovaču. Za one slabije upućene, lozovača (rakija od grožđa) je rakija dobivena destilacijom fermentiranog grožđanog masulja (masulj je grožđe odvojeno od peteljki i izmuljano) i puno je bolje kvalitete od komovice. Rakiju smo pekli četiri dana i to od fermentiranog grožđanog masulja koji nam je ostao od jesenjske proizvodnje vina. Pekli smo ju u profesionalnom, 120 litara velikom „Ekskluziv“ kotlu.


Rakija će nam koristiti u daljnjem radu učeničke zadruge „Vučica“ u voćarsko-vinogradarsko-vinarskoj sekciji kao podloga za dobivanje različitih voćnih i biljnih likera po kojima je naša školska zadruga već poznata i nagrađivana.

Osim navedene rakije lozovače, tijekom pečenja smo dobili i nekoliko litara vrhunskog 70% - tnog alkohola koji će nam koristiti za dobivanje novog proizvoda voćarsko-vinogradarsko-vinarske sekcije UZ „Vučica“ – GELA ZA DEZINFEKCIJU RUKU.

Sudjelovali su učenici: Antonio Bulava , Mihael Filipović, Petar Obad i Kristijan Lončar, uz voditelja praktične nastave profesora Mirka Kufnera.

Tekst: Mirko Kufner, prof.



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Damir Najmenik   datum: 1. 12. 2020.

Tražilica

Kalendar
« Svibanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


UPISI 2020./21. (prezentacije)

Korisni linkovi
Dnevni tisak





preskoči na navigaciju