preskoči na sadržaj
Vijesti

Po prvi put u našoj školi ispekli rakiju

Proteklog su tjedna, u sklopu praktične nastave 1. c razreda smjera voćar-vinogradar-vinar, učenici zajedno s voditeljem praktične nastave po prvi puta u našoj školi ispekli rakiju. Pekli smo tri dana i to od fermentiranog grožđanog masulja koji nam je ostao od jesenjske proizvodnje vina. Pekli smo ju u novom, profesionalnom, 120 litara velikom „Ekskluziv“ kotlu koji smo prošle godine nabavili od sredstava dobivenih preko projekta Ministarstva poljoprivrede kao i mnoštvo drugih uređaja koje koristimo u našem radu.


Ispekli smo određenu  količinu rakije komovice koja je svojom kvalitetom približno slična inače puno kvalitetnijoj rakiji lozovači, a koristit će nam u daljnjem radu učeničke zadruge „Vučica“ u voćarsko-vinogradarsko-vinarskoj sekciji kao podloga za dobivanje desetak različitih voćnih i biljnih likera po kojima je naša školska zadruga već poznata i nagrađivana.

Ovime smo na još jedan način upotpunili ciklus proizvodnje dobivanja gotovog proizvoda, a učenici su stekli nova i vrijedna praktična znanja postupka destilacije feremntiranog tekućeg grožđanog masulja koja do sada nisu imali prilike samostalno izvesti. 

Sudjelovali su učenici: Kristijan Lončar, Antonio Bulava , Marko Haler i Petar Obad, uz profesore Mirka Kufnera, Danijela Stojkovića i stručnog suradnika Ivicu Bušljetu.

Kako je to izgledalo, pogledajte u fotogaleriji.

 

TEKST: Mirko Kufner, prof.



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Damir Najmenik   datum: 21. 1. 2019.

Tražilica

Kalendar
« Veljača 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Prezentacije

Korisni linkovi
Dnevni tisak





preskoči na navigaciju