preskoči na sadržaj
Vijesti

Ispekli vrhunsku rakiju lozovaču

Proteklog su tjedna, u sklopu praktične nastave 3.C  razreda usmjerenja voćar-vinogradar-vinar, učenici zajedno s voditeljem praktične nastave po treći puta ispekli rakiju lozovaču. Za one slabije upućene, lozovača (rakija od grožđa) je rakija dobivena destilacijom fermentiranog grožđanog masulja (masulj je grožđe odvojeno od peteljki i izmuljano) i puno je bolje kvalitete od komovice. Rakiju smo pekli četiri dana i to od fermentiranog grožđanog masulja koji nam je ostao od jesenjske proizvodnje vina. Pekli smo ju u profesionalnom, 120 litara velikom „Ekskluziv“ kotlu.


Rakija će nam koristiti u daljnjem radu učeničke zadruge „Vučica“ u voćarsko-vinogradarsko-vinarskoj sekciji kao podloga za dobivanje različitih voćnih i biljnih likera po kojima je naša školska zadruga već poznata i nagrađivana.

Osim navedene rakije lozovače, tijekom pečenja smo dobili i nekoliko litara vrhunskog 70% - tnog alkohola koji će nam koristiti za dobivanje novog proizvoda voćarsko-vinogradarsko-vinarske sekcije UZ „Vučica“ – GELA ZA DEZINFEKCIJU RUKU.

Sudjelovali su učenici: Antonio Bulava , Mihael Filipović, Petar Obad i Kristijan Lončar, uz voditelja praktične nastave profesora Mirka Kufnera.

Tekst: Mirko Kufner, prof.



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Damir Najmenik   datum: 1. 12. 2020.

Tražilica

Kalendar
« Studeni 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


UPISI 2023./24. (prezentacije)

Korisni linkovi
Dnevni tisak


Linkovi

Projekt 28 zvjezdica

 www.eukutak.info



Nacionalni portal za udaljeno učenje "Nikola Tesla"



Posjetite Portal za škole



Demo državne mature



Moja matura



Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja





preskoči na navigaciju