Ispečena i ovogodišnja tura školske rakije
I ove su godine po završetku berbe i prerade grožđa učenici 1.c i 2.c razreda, usmjerenja voćar-vinogradar-vinar, pripremili isprešani masulj za buduću kominu za rakiju. Nakon nekoliko tjedana i završenu fermentaciju, uz redovito miješanje, kom je bio spreman za pečenje početkom listopada. Učenici su rakiju pekli ukupno tri dana (od 5. do 8.10.) i proizveli kvalitetnu komovicu koja će dalje poslužiti kao baza za dobivanje voćnih i biljnih likera. Likere, dobivene uz pomoć komovice te dodatkom školskog voća, dalje ćemo preko učeničke zadruge „Vučica“ plasirati na tržište.
« Svibanj 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |