Profesori u berbi grožđa
Berba grožđa zauzima važno mjesto u tehnologiji vina. To je prvi čin vinifikacije, a posljednji i jedini cilj vinogradarstva. Pravilnim određivanjem vremena berbe znatno se utječe na kvalitetu vina. Pravo vrijeme za berbu grožđa u školskom vinogradu bilo je jučer kada smo se okupili u ranim jutarnjim satima i krenuli u berbu kvalitetnog grožđa.
Nakon berbe grožđe je obrađeno na tradicionalan način muljača–ruljača-preša te se odmah obavila degustacija dobivenog mošta kako bismo utvrdili šećere i kiseline u moštu. Ova godina je bila pogodna za vinogradarstvo i u školskom vinogradu smo proizveli kvalitetno grožđe graševine i frankovke te očekujemo vino visoke kvalitete.
Kristina Horvat Vargović, prof.
« Svibanj 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |