preskoči na sadržaj
Aktivnosti u školskoj knjižnici
 
Školska knjižnica radi u smjenama i to od 7.15 do 13.15 u prijepodnevnoj smjeni i od 13.15 do 19.15 u poslijepodnevnoj smjeni. U sklopu knjižnice nalazi se i čitaonica kojom se članovi mogu koristiti tijekom radnog vremena. Članstvo u knjižnici je besplatno, a ravnopravnim članom mogu postati svi učenici, nastavnici, stručno i drugo osoblje škole kao i svi ostali koji se pridržavaju odredbi Pravilnika o radu školske knjižnice.
 
Knjižnica posjeduje preko 7000 knjiga, u što spada beletristika, enciklopedije, leksikoni, bibliografije, atlasi, rječnici i sl., a osim toga tu se mogu  naći i brojni časopisi, novine te ostala periodika kao i audio-vizualni materijali. Svake godine kupimo stotinjak knjiga, a puno ih pribavimo i donacijama. Provođenjem odgojno-obrazovnih i kulturnih aktivnosti knjižnica postaje središte škole jer mogućnosti knjižnice daleko su veće od posudbe knjiga.
 
Učenici u knjižnici stječu nova znanja i razvijaju svoje sposobnosti, a dokazano je da suradnja knjižničara i nastavnika utječe na to da učenici postignu višu razinu pismenosti, čitanja, učenja, rješavanja problema i svladavanja informacijskih i komunikacijskih vještina. U knjižnici se znanje stečeno na nastavi proširuje korištenjem raznih izvora znanja, sudjelovanjem u raznim aktivnostima koje knjižnica organizira, kao i upoznavanje sa samom knjižnicom te osposobljavanje za korištenje njenih izvora znanja.
 
Odgojno -obrazovne aktivnosti koje se provode s učenicima su sljedeće: edukacijski program na početku školske godine, vođenje knjižničarske grupe, književne tribine, književni susreti, predstavljanje knjiga, kazališne predstave i tematske izložbe.
 
Kroz srednjoškolsku knjižnicu prošli su mnogi književnici, umjetnici, glumci, sportaši predstavljajući nam svoja djela, kao što su: Vesna Parun, Enes Kišević, Perica Martinović, Pero Kvrgić, Julijana Matanović, Vice Vukov, Dragutin Tadijanović, Ivan Aralica, Hrvoje Hitrec, Stjepan Tomaš, Miljenko Jergović, Predrag Raos, Mario Mihaljević, Miro Gavran, Arsen Dedić, Ivica Šola, Nives Opačić, Ivo Gregurević, Špiro Guberina, Zvonimir Boban, Ivan Aralica, Pavao Pavličić, Stanko Šarić, Sandra Lončarić-Tankosić, Ricardo Luque, Ivana Šojat, Stjepan Božić, Ivica Zubac, Dubravka Oraić Tolić, Božidar Petrač, Kristian Novak...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 TražilicaKalendar
« Travanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Prezentacije

Korisni linkovi
Dnevni tisak

preskoči na navigaciju